Wil je een opleiding volgen tot hovenier? Neem contact op met Het Groen Werkt en volg deze opleiding hovenier met baangarantie!

Waar vind je tegenwoordig nog een opleiding met 100% baangarantie? Bij Het Groen Werkt zijn deze nog wel te vinden! Dus zoek je de perfecte hoveniersbaan? Wij helpen je graag met het vinden van jouw geschikte werkgever. Laat je omscholen en behaal je diploma; meld je aan voor één van onze opleidingen met 100% baangarantie.

 

Waarom kiezen voor een opleiding tot hovenier?

Als hovenier werk je veel in de buitenlucht. Je bent met je handen bezig en vindt het niet erg om vies te worden. Tijdens de opleiding tot hovenier ben je 4 dagen per week aan het werk in de praktijk bij je leerbedrijf, en ga je 1 dag naar school. Bij Het Groen Werkt geloven we erin dat deze gouden combinatie je de kans geeft om geleerde kennis gelijk eigen te maken door het gewoon lekker te gaan doen in de praktijk. Hovenier zijn vraagt ook veel van je creatieve vermogen. Je gaat tuinen, parken en andere groenvoorzieningen ontwerpen en aanleggen.

De opleiding tot hovenier heeft nog meer voordelen. Bij Het Groen Werkt krijg je een laptop met touchscreen ter beschikking. Je kunt op elk moment in het jaar starten met werken bij een leerbedrijf en stroomt dan in september in bij de opleiding. Je hoeft dus niet te wachten met je handen uit je mouwen te steken tot september, maar kunt gelijk aan de slag. Daarnaast krijg je je schooldagen volledig doorbetaald als je jonger dan 21 jaar bent en je kunt extra certificaten en vaardigheden behalen tijdens onze wintercursussen. Zodat je je verder kunt specialiseren in de vaardigheden die jij het leukste vindt.

Vragen over de opleiding tot hovenier?

BBL-opleiding hovenier met baangarantie

Dit is de ideale opleiding als je graag een opleiding wilt volgen met 100% baangarantie. Tijdens de BBL-opleiding leer je alle theorie perfect toe te passen in de praktijk. Dit doen wij onder andere door ons unieke opleidingstraject met Stichting TRI. Je ontvangt, afhankelijk van je leeftijd, studiekostenvergoeding of salaris over je studiedag uitbetaald. Het Groen Werkt biedt je een uniek traject aan waarbij je alle relevante certificaten haalt en vol vakkennis de deur weer uitgaat. Zo ga jij met je diploma op zak beginnen als hovenier.

opleiding hovenier

Wat zijn de toelatingseisen bij de opleiding tot hovenier?

  • Heb je een startkwalificatie? Dan kun je beginnen op niveau 2, 3 of 4. Wanneer je geen startkwalificatie hebt, kun je eerst een entree opleiding volgen van 1 jaar. Deze staat gelijk aan niveau 1.
  • Met een vmbo-kader diploma begin je op niveau 3
  • Met een vmbo-theoretisch diploma start je op niveau 4
  • Wanneer je door omstandigheden nooit een startkwalificatie heb kunnen behalen maar wel denkt op niveau 2 te kunnen instromen, raden we aan om in gesprek te gaan. Zo kun je zien wat de mogelijkheden zijn voor jou.

Avondopleiding tot hovenier

Wanneer je liever vijf dagen in de week blijft werken, is de avondopleiding perfect voor jou. De avondopleiding wordt compleet betaald door Het Groen Werkt zodat jij je volledig kunt focussen op de opleiding. Vijf dagen per week werk je bij een hoveniersbedrijf in de buurt en één avond per week ga je naar school.

Omdat je bij verschillende bedrijven werkervaring opdoet en Het Groen Werkt veel connecties heeft met hoveniersbedrijven, is jouw baangarantie 100%. Dat is een fijne gedachte toch?

Wil je meer informatie over alle opleidingen? Neem dan contact met ons op en we helpen je graag!

opleiding hovenier

Wat is de duur van de opleiding tot hovenier?

Hoelang de opleiding duurt, hangt af van het niveau waarop je deze volgt.

  • Niveau 1 – 1 jaar
  • Niveau 2 – 2 jaar
  • Niveau 3 en 4 – 3 jaar